ua en ru

Партія "Батьківщина" не визнаватиме вибори в тих регіонах, де їй заважатимуть в реєстрації своїх кандидатів у депутати

Партія «Батьківщина» не визнаватиме вибори в тих регіонах, де їй заважатимуть в реєстрації своїх кандидатів у депутати. Таку заяву сьогодні зробив перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна.

«Ми не будемо визнавати вибори, якщо нам заважатимуть в реєстрації кандидатів удепутати районних чи місцевих рад, якщо порушуватиметься Конституція, а громадян позбавлятимуть права брати участь у виборах», - сказав О.Турчинов.

За словами О.Турчинова, свій протест партія може висловити шляхом пікетування рад, де вибори проходитимуть із порушеннями та іншими акціями масового характеру, які дозволені Конституцією.

Він повідомив, що «Батьківщина» звернеться до всіх дипломатичних представництв, акредитованих в Україні, до Парламентської Асамблеї Ради Європи та ОБСЄ з наданням фактів злочинів проти партії. А також буде вимагати створення слідчої комісії у Верховній Раді, яка б перевірила факти злочинів та вимагатиме притягнення винних до відповідальності.