ua en ru

У партії Вітренко конфіскують 42,6 тис. гривень партійних внесків, - НАЗК

У партії Вітренко конфіскують 42,6 тис. гривень партійних внесків, - НАЗК Фото: НАПК оштрафував Наталію Вітренко (vitrenko. org)

Сама Вітренко заплатить 1,7 тис. гривень штрафу

У партії Наталії Вітренко (Прогресивна соціалістична партія України-ред.) конфіскують 42 620 гривень партійних внесків, а сама голова партії заплатить 1,7 тис. гривень штрафу. Про це свідчить рішення Печерського суду столиці, передає прес-служба Національного агентства з питань запобігання корупції.

Зокрема, суд визнав Вітренко винною в порушенні ст. 212-15 КУпАП (порушення встановленого законом одержання внесків політичною партією).

За результатами аналізу фінансового звіту партії за IV квартал 2016 співробітники НАЗК виявили факт отримання коштів з порушенням чинного законодавства. А саме: як свідчать документи партії, членські внески і добродійні пожертвування здавалися на партійних зборах, які проходили один раз на місяць, з подальшим внесенням готівкових коштів на банківський рахунок політичної сили.

Це є прямим порушенням, оскільки законом передбачено здійснення грошових внесків тільки за допомогою окремих банківських операцій. Всього довіреною особою партії протягом нября-грудня минулого року було зроблено 6 платежів на загальну суму 42 620 гривень.

Судовим постановою зобов'язано стягнути з керівника партії Наталії Вітренко штраф у розмірі 1,7 тис. гривень і конфіскувати 42 620 гривень внесків, здійснених на підтримку політичної партії.

Нагадаємо, НАЗК перерахує політичних партій "Батьківщина" і "Опозиційний блок" кошти, виділені з державного бюджету на фінансування їх статутної діяльності.