ua en ru

У парламентської коаліції не все добре, але вона здатна приймати рішення, - Гройсман

У парламентської коаліції не все добре, але вона здатна приймати рішення у Верховній Раді. Про це на прес-конференції заявив спікер Ради Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Можливо, в коаліції не все добре. З точки зору взаємодії. Але вона дає сигнал, що вона жива, вона здатна приймати рішення", - заявив Гройсман.

Він зазначив, що виніс на розгляд депутатів план законодавчого забезпечення проведення реформ. Цей план повинен консолідувати коаліцію.

"Сам парламент повинен бути сучасним. Тому план радіації реформ - це не просто папірець, це документ, згідно з яким повинні бути забезпечені такі реформи. Всі комітети і народні депутати повинні щотижня працювати згідно з цим документом. Тому народні депутати повинні його доопрацювати, узгодити і прийняти. А потім почати роботу над його реалізацією", - додав спікер.

За його словами, план вже включає близько 300 проектів законів, а більше 90 з них - системні проекти законів: "Тому ефективність роботи уряду, парламенту і Президента в 2015 році повинна дати відповіді на 2016 рік".

На думку Гройсмана, найближчим часом Рада повинна забезпечити ухвалення законів для фінансової стабілізації, продовжити законодавчу роботу для боротьби з корупцією, а також забезпечити початок роботи над конституційними змінами.

"Головне, щоб ми почали роботу з перетворення пострадянської держави в сучасне європейське. Це наше спільне завдання", - резюмував спікер.

Нагадаємо, раніше Гройсман заявив, що Рада восьмого скликання працює в 2 рази ефективніше попередніх парламентів.