ua en ru

На парламентських виборах у Німеччині здобув перемогу консервативний блок Меркель

На парламентських виборах у Німеччині здобув перемогу консервативний блок Меркель Фото: Ангела Меркель (bundesregierung.de)

Блок ХДС/ХСС підтримали 33% виборців

За підсумками обробки всіх бюлетенів на парламентських виборах у Німеччині здобув перемогу консервативний блок у складі Християнсько-соціального союзу (ХСС) і Християнсько-демократичного союзу (ХДС), виборчий список якої очолює канцлер Ангела Меркель. Про це повідомляє DW, посилаючись на попередні офіційні результати голосування, оприлюднені 25 вересня.

Наголошується, що блок ХДС/ХСС підтримали 33% виборців. За Соціал-демократичну партію Німеччини (СДПН) на чолі з Мартіном Шульцем проголосували 20,5% виборців.

Як пише видання, обидві партії зазнали помітних втрат порівняно з підсумками виборів в 2013 році. Тоді консерватори набрали 41,5%, СДПН - 25,7%. Соціал-демократи, показали найгірший результат у своїй історії, вже оголосили про відхід в опозицію.

На третьому місці - правопопулистская "Альтернатива для Німеччини" (АдГ) з 12,6% голосів. Вона вперше потрапляє в бундестаг. Остаточні підсумки голосування будуть офіційно підбито приблизно через тиждень після виборів.

Нагадаємо, Німеччині проходять протести через входження ультраправих в парламент.