ua en ru

У Німеччині проходять протести через входження до парламенту ультраправих

У Німеччині проходять протести через входження до парламенту ультраправих Фото: протест в Німеччині (twitter.com/G20HH2017)

Простести проходять в Берліні, Дюссельдорфі, Кельні, Гамбурзі, Мюнхені та Франкфурті-на-Майні

Увечері в неділю, 24 вересня, близько 700 чоловік влаштували в Берліні акцію протесту перед клубом Traffic Berlin, в якому правопопулістська партія "Альтернатива для Німеччини" (АдГ) святкує свій успіх на виборах в бундестаг. Про це повідомляє DW.

Наголошується, що зібралися на площі Александерплатц в німецькій столиці скандують "АдГ - зграя расистів", "Пропаганда нацизму не має права на існування", "Расизм - не альтернатива".

Дорогу учасникам мітингу до багатоповерхового будинку, в якому знаходиться клуб, перегородила кордон силовиків. Як повідомили правоохоронці, з юрби в них летіли пляшки і каміння, а кілька людей були затримані.

Подібні акції одночасно проходять також в Дюссельдорфі, Кельні, Гамбурзі, Мюнхені та Франкфурті-на-Майні.

Наголошується, що правопопулістська партія "Альтернатива для Німеччини" (АдГ) після оприлюднення неофіційних попередніх результатів голосування, складених за підсумками попередніх неофіційних результатів, займає третє місце на виборах в бундестаг, набравши поки трохи більше 13% голосів.

Нагадаємо, Меркель пообіцяла "повернути виборців", проголосували за ультраправу партію.