ua en ru

Парламентська фракція БЮТ-Батьківщина вимагає від ГПУ порушити кримінальну справу проти М.Азарова

Парламентська фракція БЮТ-Батьківщина вимагає від Генеральної прокуратури України порушити кримінальну справу проти прем`єр-міністра Миколи Азарова за фактом публікацій в інтернет-ЗМІ, в яких голова уряду обвинувачується в масштабних корупційних діях. Про це йдеться в заяві прес-служби фракції БЮТ-Батьківщина.
Крім того, парламентарі вимагають ініціювати відставку М.Азарова й обіцяють, що найближчим часом відповідний проект постанови буде зареєстровано в ВР.
«Не сподіваючись на правоохоронні органи та приватизовану Януковичем судову систему, БЮТ проінформує про корупцію, здирництво та рекет Азарова Групу країн по боротьбі з корупцією при Раді Європи (GRECO). До речі, 30 листопада саме на засіданні GRECO Україна має доповісти про виконання рекомендацій цієї організації щодо боротьби з корупцією. Фракція БЮТ-Батьківщина також направить матеріали журналістського розслідування по Азарову до Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи. Україна як держава, що приєдналась до антикорупційної конвенції Ради Європи, зобов'язалась привести у відповідність до європейських стандартів своє законодавство, а проблеми корупції в Україна мають бути в полі уваги Ради Європи. Інформацію про корупцію, рекет та здирництво Азарова буде передано до уваги керівників інституцій ЄС, з якими Янукович буде зустрічатись в наступний понеділок в Брюсселі», - наголошується в заяві фракції БЮТ-Батьківщина.