ua en ru

У парламенті Вірменії проходять дебати щодо кандидатури прем'єр-міністра

У парламенті Вірменії проходять дебати щодо кандидатури прем'єр-міністра Фото: засідання парламенту Вірменії (twitter.com virtualkarabakh)

Єдиним кандидатом є лідер опозиції Пашинян

На спеціальному засіданні національних Зборів Вірменії 8 травня повторно обговорюється питання обрання прем'єр-міністра. Про це повідомляє агентство "Новини Вірменії".

У парламенті Вірменії проходять дебати щодо кандидатури прем'єр-міністраУ парламенті Вірменії проходять дебати щодо кандидатури прем'єр-міністраУ парламенті Вірменії проходять дебати щодо кандидатури прем'єр-міністра

Фото: засідання парламенту Вірменії (Новини Вірменії)

Як повідомляється , єдиним кандидатом, висунутим на цю посаду, є лідер опозиції, голова парламентської фракції блоку "Вихід" Нікол Пашинян. При цьому у блоку і підтримали його фракцій парламенту всього 46 голосів, замість 53, необхідних для обрання глави уряду.

Поки ще правляча Республіканська партія Вірменії, різко критикувала Пашиняна під час спроби стати прем'єр-міністром 1 травня, зараз запевнила, що забезпечить йому необхідну кількість голосів з метою стабілізації ситуації в республіці.

Голосування по кандидатурі прем'єр-міністра буде відкритим і поіменним. Якщо парламенту не вдасться обрати главу уряду, то президент змушений буде розпустити парламент і протягом 30 – 45 днів призначити дострокові вибори.

Нагадаємо, раніше заступник глави правлячої Республіканської партії Вірменії Армен Ашотян заявив, що партія буде вважати себе опозицією незважаючи на більшість у парламенті.