ua en ru

В парламентах країн-засновників ЄС виступили за створення федерації на базі Євросоюзу

В парламентах країн-засновників ЄС виступили за створення федерації на базі Євросоюзу Фото: у Європі пропонують створити федеральний Союз держав

Парламентські керівники чотирьох країн закликали до посилення європейської інтеграції

Глави нижніх палат національних парламентів Німеччини, Італії, Франції та Люксембургу виступили за створення федерації на базі Європейського союзу, передає La Stampa з посиланням на опублікований відкритий лист.

"Настав момент просунутися у напрямку до більш тісної політичної інтеграції - федеративного Союзу держав, що володіє широкими повноваженнями. Ми добре знаємо, що така перспектива викликає і сильний опір, але інертність деяких не може стати паралічем для всіх. Той, хто вірить у європейські ідеали, повинен зуміти надати їм нове життя замість того, щоб безсило бути присутнім при їхньому повільному закаті. А держави-члени, які не хочуть одразу приєднатися до такої більш тісної інтеграції, повинні мати можливість зробити це пізніше", - йдеться у відкритому листі.

Повідомляється, що документ підписали голова німецького бундестагу Норберт Ламмерт, президент нацзборів Франції Клод Бартолон, глава італійської палати депутатів Лаура Болдріні і спікер палати депутатів Люксембургу Марс ді Бартоломео.

Крім того, парламентські керівники закликають "відродити дух європейської інтеграції".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр Британії Тереза Мей доручила підготувати введення робочих віз для громадян країн ЄС.