ua en ru

Мей доручила підготувати введення робочих віз для громадян країн ЄС, - Sunday Times

Мей доручила підготувати введення робочих віз для громадян країн ЄС, - Sunday Times Фото: прем'єр-міністр Британії Тереза Мей

Британський прем'єр ініціювала обмеження потоку трудових мігрантів

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей доручила уряду підготувати план введення робочих віз для громадян країн Європейського союзу, передає The Sunday Times з посиланням на джерела.

За даними джерел, введення робочих віз спрямовано на обмеження потоку трудових мігрантів в Британію. У той же час, ці заходи не будуть поширюватися на громадян країн ЄС, які вже працюють в країні.

"Найпростіший спосіб, щоб у нас були п'ятирічні візи. Ми раді вам, якщо у вас є професійні навички, які необхідні нам, однак ви не будете отримувати соціальних пільг, а потім залишите країну", - зазначив один з членів британського уряду.

За даними близького до Даунінг-стріт джерела, влада має намір створити незалежне відомство, яке проаналізує потреби ключових секторів економіки. Публікація консультативного документа, який буде містити пропозиції по робочим візами, очікується влітку. Також очікується, що відповідний закон набере чинності до виходу Британії з ЄС.

Нагадаємо, раніше голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Brexit навряд чи вдасться завершити за два роки.