ua en ru

Парламент Великобританії опублікував законопроект по Brexit

Парламент Великобританії опублікував законопроект по Brexit Фото: Brexit (pixabay)

Законопроект мають схвалити обидві палати британського парламенту

Парламент Великобританії опублікував законопроект по Brexit під назвою "European Union (Withdrawal) Bill", в якому йдеться про скасування дії законодавства Європейського Союзу в рамках виходу країни з ЄС. Про це повідомляє документ опублікований на сайті уряду.

Повідомляється, щоб забезпечити плавний перехід після Brexit, існуюче законодавство ЄС перейде у внутрішнє законодавство Великобританії.

В документі також зазначається про припинення верховенства права ЄС після Brexit.

"Суд не пов'язаний ні з встановленими принципами, ні з будь-якими рішеннями, прийнятими Європейським судом в день або після дня виходу, і не може звертатися до Європейського суду з будь-яких питань в день або після дня виходу", - йдеться в документі.

Зазначено, що законопроект мають схвалити обидві палати британського парламенту. Як очікується, він буде винесений на обговорення після парламентських канікул, тобто не раніше осені.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у парламент Великобританії будуть внесені законопроекти по виходу країни зі складу Європейського Союзу.

Законопроект про скасування членства, який, за словами уряду, допоможе домогтися плавного виходу зі складу ЄС, скасує Закон про європейських співтовариствах 1972 року, який формалізує членство Великобританії в ЄС. Це також дасть парламенту можливість змінити існуючі закони, щоб переконатися, що вони працюють після Brexit.