ua en ru

Рада підтримала створення Міністерства у справах ветеранів

Рада підтримала створення Міністерства у справах ветеранів Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

За відповідну постанову проголосував 241 нардеп

Верховна рада України підтримала створення Міністерства у справах ветеранів. За відповідну постанову проголосував 241 нардеп.

Так, Рада підтримала проект постанови №7505 "Про звернення Верховної ради України до Кабінету міністрів України щодо створення Міністерства України у справах ветеранів". Відомство має забезпечувати формування та реалізацію державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни.

"Метою проекту постанови є створення дієвого механізму реалізації ветеранами війни, в тому числі із числа учасників антитерористичної операції, членів сімей загиблих таких осіб наданих їм державних соціальних гарантій шляхом створення цілісної державної системи з одним державним органом на чолі - Міністерством України у справах ветеранів", - йдеться у пояснювальній записці.

Як зазначається у пояснювальній записці, міністерство планується створити на базі Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.

Нагадаємо, раніше народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенко" Вадим Денисенко заявляв, що створення Міністерства у справах ветеранів може зайняти близько півроку. За його словами, спочатку робоча група повинна напрацювати концепцію такого відомства, після чого буде організовуватися безпосередня робота міністерства.