ua en ru

Парламент на наступному тижні розгляне шість євроінтеграційних законів, - Рибак

Український парламент на наступному пленарному тижні, що розпочнеться у вівторок, 3 вересня 2013 р., розгляне шість євроінтеграційних законів. Про це повідомив голова Верховної Ради України Володимир Рибак.

Український парламент на наступному пленарному тижні, що розпочнеться у вівторок, 3 вересня 2013 р., розгляне шість євроінтеграційних законів. Про це повідомив голова Верховної Ради України Володимир Рибак, передає радіо "Свобода".

"Ми шість законів розглянемо цього тижня, і залишаться ще кілька законів. Це закон про прокуратуру, який ми маємо до листопада прийняти. Це законодавство про вибори до Верховної Ради. Гадаю, ми підходимо до того, що оголосимо вибори в семи округах. І є питання по судовій системі. Ось ці три закони. Всі інші зобов'язання ми на 100% перед Європейським Союзом виконуємо", - зазначив Рибак.

Крім того, спікер ВР висловив упевненість, що Президент України Віктор Янукович прийде на відкриття сесії парламенту.

Серед важливих євроінтеграційних законів, які ще належить прийняти Верховній Раді, зміни до виборчого законодавства, реформа судової системи та прокуратури. Проект закону "Про прокуратуру" вже направлений до Венеціанської комісії.

Зазначимо, що Президент України Віктор Янукович в останньому своєму інтерв'ю для українських телеканалів заявив, що Україна виконає умови, необхідні для підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

У Євросоюзі в той же час заявляють про те, що ЄС не має наміру скорочувати перелік вимог, висунутих Україні для підписання угоди про асоціацію, однак готовий піти на компроміси.

При цьому глава комітету парламентської співпраці Україна - ЄС Павел Коваль ( Польща ) запропонував підписати угоду про асоціацію з Україною до Вільнюського саміту через торгового конфлікту з Росією. "Угода має бути підписана не в Вільнюсі. Після того, що відбулося ( блокада українського експорту Росією) , його треба підписати, не відкладаючи, завтра або на наступному тижні", - запропонував колегам Коваль.

Комісар ЄС з розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле також заявляв, що Європейський Союз не має наміру міняти вимоги, висунуті раніше на адресу України .

Тим часом Фюле відзначив ряд позитивних кроків Києва, в тому числі передачу до Венеціанської комісії проекту закону про прокуратуру і початок проведення круглих столів про виборче законодавство .

Нагадаємо, що Україна має намір підписати УА з ЄС на саміті " Східне партнерство" у Вільнюсі в листопаді 2013 р.