ua en ru

Парламент максимально спростив отримання допомоги з безробіття, - Шуляк

Парламент максимально спростив отримання допомоги з безробіття, - Шуляк Фото: голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк (Віталій Носач, РБК-Україна)

Парламент ухвалив законопроект № 7275, який на час дії воєнного стану полегшить процедуру отримання статусу безробітного та можливість отримати від держави фінансову допомогу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову партії "Слуга народу" Олену Шуляк.

"Сьогодні 296 народних депутатів проголосували за те, щоб максимально спростити отримання допомоги людям, які через війну повністю або частково втратили роботу. Зараз не треба збирати купу паперів, довідок та особисто йти до центрів зайнятості, все можна оформити дистанційно - швидко та зручно", - пояснила Шуляк.

За її словами, переселенці можуть отримати статус безробітного навіть якщо у них немає документів, а українців, які опинилися на тимчасово окупованих територіях, не позбавлятимуть статусу безробітного та виплат.

Максимальний розмір допомоги складатиме 1,5 мінімальної зарплати, водночас розширені можливості надання допомоги з часткового безробіття через зупинку чи скорочення виробництва.

"Але це ще не все. Ми надали уряду можливість запроваджувати додаткові види державної підтримки для переселенців, безробітних та роботодавців. Зокрема ті, хто працевлаштовують безробітних внутрішньо переміщених осіб, отримають компенсацію на оплату праці. Також передбачена фінансова допомога для організації підприємницької діяльності для безробітних", - підсумувала Шуляк.