ua en ru

Парламент Латвії затвердив склад нового уряду

Парламент Латвії затвердив склад нового уряду Ілюстративне фото (flickr.com Saeima)

Кабмін очолив Крішьяніс Каріньш

Сейм Латвії 23 січня на позачерговому засіданні більшістю голосів затвердив склад нового уряду на чолі з прем'єр-міністром Крішьянісом Каріньшем. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Delfi.

Повідомляється, що запропонована ним коаліція з п'яти партій заручилася підтримкою 61 депутата, 39 проголосували "проти".

Зазначено, що в правлячу коаліцію увійшли п'ять партій: "Нова єдність", Нова консервативна партія, KPV LV, Нацблок і "Для розвитку/За!". Уряд сформовано через 107 днів після початку коаліційних переговорів.

Політсила "Нова Єдність" буде представлена трьома міністрами: прем'єром, а також главами Міністерства закордонних справ Едгаром Рінкевичем і Міністерства фінансів Янісом Рейрсом. Мінкульт продовжить очолювати представник Нацблока Даце Мелбарде, Міністерство землеробства очолив представник цієї ж партії Каспар Герхардс. Також Нацблок отримав посаду радника прем'єра з питань демографії, його зайняв Імант Парадніекс.

НКП дісталися портфелі міністрів освіти і науки (Илга Шуплинска), юстиції (Яніс Борданс) і повідомлення (Таліс Линкайтс). Представники "Для розвитку/За!" очолили Міноборони (Артіс Пабрікс), Міністерство охорони навколишнього середовища та регіонального розвитку (Юріс Пуце) і МОЗ (Ілзе Винькеле). KPV LV в уряді будуть представляти глава МВС Сандіс Гіргенс, міністр економіки Ральф Неміро і міністр добробуту Рамона Петравича.

Нагадаємо, раніше кандидат на посаду прем'єр-міністра Латвії Крішьяніс Каріньш заявив, що латвійські партії домовилися про створення уряду.