ua en ru

Парламент Криму дозволив створити підприємство "Крим-Авіа"

Верховна Рада Криму дала згоду Раді міністрів АРК на створення кримського республіканського підприємства "Крим-Авіа". Відповідна постанова прийнята на засіданні парламенту автономії 26 жовтня.
У пояснювальній записці до проекту документа говориться, що діяльність вказаного підприємства буде направлена на "забезпечення організації розвитку мережі регіональних перевезень і перевезення пасажирів власним або орендованим транспортом на місцевих або міжнародних повітряних авіалініях".
Нагадаємо, раніше постійна комісія ВР АРК з бюджетної, економічної і інвестиційної політики схвалила проект постанови "Про дачу згоди Ради міністрів на створення Кримського республіканського підприємства "Крим-Авіа". За даними чиновників, на створення "Крим-авіа" потрібно до 20,3 млн грн. У 2012 році передбачається направити на ці цілі 675 тис. грн, з яких бюджетні кошти складуть 575 тис. грн.
Підприємство "Крим-авіа" надаватиме широкий спектр авіаційних послуг, включаючий прийом і відправку повітряних судів приватних пілотів, технічне обслуговування малих повітряних судів, підготовку льотного складу, надання туристичних послуг і т. д.
В цілому, розвиток малої авіації в Криму оцінюють в 75,4 млн грн.