ua en ru

Парламент Канади продовжив строки участі канадських військових в операції в Лівії до вересня

Парламент Канади практично одноголосно прийняв рішення продовжити термін військової участі канадських військових в операції в Лівії під керівництвом НАТО. Канадські військові залишаться на півночі Африки щонайменше до вересня, передає BBC.

Проти цього рішення проголосувала лише один депутат - голова Партії зелених Елізабет Мей.

Лідер опозиції Джек Лейтон раніше заявив, що його Партія нових демократів не підтримає наступного продовження мандата канадської місії, так як не бажає втягування Канади в тривалу військову кампанію.

Канадський контингент в лівійській операції налічує 650 солдатів і офіцерів військово-повітряних та військово-морських сил. Оттава направила в район бойових дій один фрегат і сім винищувачів, три літаки заправники і два літаки раннього виявлення і стеження. Загальна вартість операції, як очікується, складе для Канади 60 млн канадських дол., повідомляє радіо "Свобода".

Нагадаємо, раніше вчора Канада визнала Національну перехідну раду Лівії, сформовану супротивниками полковника Муаммара Каддафі, як легітимного представника лівійського народу.

У лютому 2011 р. в Лівії спалахнула громадянська війна, яка розколола країну на захід, де взяли гору прихильники Каддафі, і схід, контрольований повстанцями.

17 березня 2011 р. Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, яка забороняє авіації Каддафі здійснювати польоти над територією Лівії. Після цього по військових і промислових об'єктах, які знаходяться під контролем сил Каддафі, почала завдавати авіаудари міжнародна коаліція.