ua en ru

Парламент Грузії прийняв закон, що обмежує можливості проведення акцій протестів

Правляча більшість парламенту Грузії проголосувала за відновлення дії законодавчого акта, згідно з яким проведення акцій і маніфестацій в радіусі 20 м від державних установ Грузії знову опинилося під забороною. Відповідні зміни внесені до закону про "Збори і маніфестації", повідомляє РБК з посиланням на прес-службу парламенту Грузії.

Раніше Конституційний суд країни визнав неправомірним законодавче рішення про проведення акцій, яке накладало заборону на мітинги і маніфестації в радіусі ближче 20 м від будівель парламенту, президентської резиденції, прокуратури, МВС і поліцейських ділянок, в'язниць, військових частин та об'єктів, залізничних станцій, аеропортів, лікарень, дипломатичних установ та низки інших об'єктів.

Сьогодні депутати проголосували за скасування рішення Конституційного суду і ввели заборону проведення акцій в радіусі 20 м від згаданих установ.

Вводиться повна заборона на акції протесту на території автомагістралей, заборонено і блокування учасниками протестних рухів будь-яких ділянок залізниці. Проводити акції протесту біля військових частин та об'єктів дозволено на відстані не менше 100 м від них.

Поправки, внесені до законодавчого акту, виключають можливість проведення акцій протесту в центрі столиці Грузії - в безпосередній близькості від урядових установ, так як поруч з ними в Тбілісі за межами 20-метрових обмежень починаються міські автомобільні дороги, блокування яких відтепер закон категорично забороняє.