ua en ru

Парламент Франції може ввести обмеження на розвідку сланцевого газу

Національна асамблея парламенту Франції розглядає законопроект про сланцевий газ, згідно з яким підприємства, що мають дозволи на розвідку сланцевого газу, повинні будуть підтверджувати, що вони не використовують технологію гідравлічного розриву. Це пов'язано з тим, що така технологія може привести до значного забруднення навколишнього середовища в Північній Америці, повідомляє сайт французького інформагентства usinenouvelle.com.

Дебати з приводу розвідки сланцевого газу у Франції тривають вже 5 місяців.
Проти даного законопроекту виступають депутати лівих партій, які протягом двох років наполягають на повному скасуванні дозволів на розвідку нафти і сланцевого газу у Франції.
Нагадаємо, Україна підписала 5 меморандумів з іноземними компаніями щодо співпраці з видобутку сланцевого газу. Міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський в березні 2011 р. заявив, що тендер на видобуток сланцевого газу в двох родовищах Україні буде проведено в середині 2011 р.
Відзначимо, Республіка Польща планує до кінця 2011 р. відкрити 15 розвідувальних свердловин з видобутку сланцевого газу.