ua en ru

Парламент Естонії 15 жовтня розгляне ратифікацію УА України з ЄС

Парламент Естонії (Рійгікогу) 15 жовтня розгляне ратифікацію угоди про асоціацію України з Європейським союзом.

Парламент Естонії (Рійгікогу) 15 жовтня розгляне ратифікацію угоди про асоціацію України з Європейським союзом, передає видання Postimees.


У понеділок комісія Рійгікогу із закордонних справ прийняла рішення направити законопроекти щодо ратифікації угод про асоціацію Грузії, Молдови і України з ЄС на перше читання на пленарному засіданні Рійгікогу, яке пройде 15 жовтня.

"Естонія підтримує інтеграцію цих держав в економічний та правовий простір ЄС. Угоди про асоціацію та вільну торгівлю є поворотною точкою для Грузії, Молдови і України, маючи величезне значення для зміцнення демократичного розвитку і суверенітету цих держав", - сказав голова комісії Рійгікогу у закордонних справах Марко Міхкельсон.

За його словами, Естонія та інші держави-члени ЄС готові надати підтримку і допомогу починанням держав з проведення реформ, необхідних для швидкого виконання пунктів угод про асоціацію.

"Особливо складною зі зрозумілих причин є ситуація в Україні, оскільки Києву, крім проведення широкомасштабних реформ, необхідно також зберегти і суверенний контроль над своїми територіями", - уточнив Міхкельсон.

Нагадаємо, Верховна Рада України 16 вересня ратифікувала угоду про асоціацію з Євросоюзом.