ua en ru

Парламент Афганістану вимагає від Президента розриву відносин із сусіднім Пакистаном

Депутати парламенту Афганістану вимагають від Президента країни Хаміда Карзая розриву відносин із сусіднім Пакистаном через артилерійський обстріл пакистанськими військовими афганської території, передає іранський телеканал Press TV.
За даними афганської влади, за останні 2 дні армія Пакистану обстріляла розташовані біля кордону між державами афганські провінції Кунар і Нанграхан, в результаті чого загинули і постраждали кілька мирних жителів. Крім того, 150 людей, які проживали у селах біля кордону з Пакистаном, були змушені покинути небезпечні райони.
Пакистанське керівництво заявляє, що артилерійські удари стали відповіддю на атаки, які проводяться проти пакистанських військових з афганської території. За даними Ісламабаду, в ході обстрілу пакистанської армії афганських провінцій ніхто з мирних жителів не загинув.
Останнім часом відносини між Ісламабадом і Кабулом різко погіршилися. Афганська влада заявляє про причетність спецслужб Пакистану до невдалого замаху на президента Карзая. Пакистанський уряд заперечує це і в свою чергу заявляє, що ряд бойовиків, причетних до терактів у Пакистані, знайшли притулок на афганській території.