ua en ru

Париж і Берлін дали зрозуміти, що нормандський формат залишається в силі, - Порошенко

Париж і Берлін дали зрозуміти, що нормандський формат залишається в силі, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Вже відбулися перші контакти української сторони з адміністрацією Макрона

Президент України Петро Порошенко заявив, що в Парижі та Берліні дали зрозуміти, що функціонування Нормандського формату залишається в силі. Про це повідомляє пресс-служба Порошенко.

Так, повідомляється, що вже відбулися перші контакти української сторони з адміністрацією президента Франції Еммануеля Макрона.

"Мій основний радник із зовнішньої політики пан Костянтин Єлісєєв спілкується з новим дипломатичним радником президента Макрона. І ми зараз працюємо над підготовкою до телефонної розмови. Але перший сигнал, який ми отримали з Парижа, Берліна є досить значущим - що функціонування Нормандського формату буде залишатися в силі", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що через тиждень у нього будуть важливі переговори в Берліні з канцлером Німеччини щодо підготовки засідання у нормандському форматі. Також Порошенко планує зустрітися з президентом Франції Еммануелем Макроном.