ua en ru

Паралімпіада-2018: збірна України завоювала 5 медалей за перший день

Паралімпіада-2018: збірна України завоювала 5 медалей за перший день Фото: Папаліпіада в Пхьончхані (facebook.com/olympicua)

На рахунку України одне "золото", одне "срібло" й три "бронзи"

Паралімпійська збірна України завоювала відразу п'ять медалей у перший день Паралімпіади-2018 у південно-корейському Пхьончхані. Про це йдеться на офіційному сайті змагань.

Зазначено, що перші нагороди Україні принесли біатлоністи Людмила Ляшенко, Оксана Шишкова (гайд Віталій Казаков), Ігор Рептюх, Віталій Лук'яненко та Анатолій Ковалевський.

Зокрема Ляшенко здобула бронзову медаль у гонці на 6 км (стоячи). Ще три українки в цій гонці потрапили до топ-10: Юлія Батенкова-Бауман фінішувала четвертою, Ірина Буй - шостою, Богдана Конашук - десятою.

Своєю чергою українець Рептюх став третім у гонці на 7,5 км (стоячи). Спортсмен подолав дистанцію з 1 хибою за 19 хвилин 27,6 секунди. До топ-15, окрім Рептюха, пробились ще 3 наші біатлоністи: Григорій Вовчинський фінішував четвертим, Віталій Ситник - одинадцятим, а Сергій Романюк показав 15-й результат.

Крім того, Оксана Шишкова (гайд Віталій Казаков) стала срібною призеркою у спринті серед жінок із вадами зору. Вона відстала від лідера на 38,5 секунди. Ще одна українка Ольга Прилуцька (гайд Борис Бабар) фінішувала четвертою.

Перше ж "золото" Україні приніс Віталій Лук'яненко, який виграв спринт серед чоловіків із вадами зору. "Бронза" - в Анатолія Ковалевського. Ще 5 наших біатлоністів - у топ-12: четвертий - Ярослав Решетинський, п'ятим фінішував Юрій Уткін, шостим - Дмитро Суярко, восьмим став Олександр Казік, дванадцятий - Олександр Махоткін.

Як повідомляється, після першого дня змагань Україна посідає 4 місце у медальному заліку (1 "золото", 1 "срібло", 3 "бронзи"), лідирують США (3-1-1).

Нагадаємо, Україну на Паралімпіаді-2018 представляють 33 атлети у 3 видах спорту: біатлон, лижні гонки та сноуборд.