ua en ru

Парагвай зацікавлений у співпраці з Україною у сфері оборонної промисловості

Парагвай зацікавлений в українській бойовій техніці, радіолокації і спільної модернізації боєприпасної галузі. Про це повідомляє прес-служба ДК "Укроборонпром".

Делегація ГК "Укроборонпром" на чолі з генеральним директором Сергієм Громовим 26-29 вересня 2013 відвідала з візитом Парагвай. За ці дні українська сторона провела серію зустрічей з парагвайським керівництвом.

Під час зустрічей з головою Конгресу Парагваю Веласкесом, заступник міністра закордонних справ Гонсалез і начальником управління по роботі з Європою МЗС Парагваю Родрігес сторони обговорили різні аспекти двосторонніх відносин України та Парагваю у сфері військово-технічного співробітництва.

Громов обговорив з міністром внутрішніх справ Парагваю де Варгасом питання двостороннього співробітництва у сфері закупівель продукції спецпризначення , виробленої на підприємствах ДК "Укроборонпром". Міністр висловив зацікавленість у підписанні з українською стороною контрактів на постачання в Парагвай спецзасобів для сил правопорядку своєї країни. Він відзначив високий рівень готовності сил спеціального призначення МВС України і підкреслив готовність своєї країни організувати навчання в Україні відповідних підрозділів МВС Парагваю.

Під час переговорів Громова з міністром оборони Естібарібія і командувачем штабу об'єднаного командування збройних сил генералом Баєз були порушені питання поглиблення кооперації в сфері експорту продукції, а також технологій українського ОПК.

"В даний час ринок Латинської Америки використовується України недостатньо повно і ефективно. Освоєння даного регіону для продукції українського ОПК ми почали з Парагваю - серця Латинської Америки... Ми створили умови для технологічного та промислового входження українського ОПК на перспективний ринок Латинської Америки", - підкреслив Громов.