ua en ru

ПАТ "Вінницягаз" за 6 місяців перевірило 16,5 тис. лічильників

За 6 місяців 2016 року ДП "Вінницястандартметрологія" повірило 16,5 тисяч лічильників газу у побутових споживачів палива на Вінниччині. Чергова повірка, яка проводиться за рахунок ПАТ "Вінницягаз", також дала можливість виявити 13 випадків втручання у роботу приладів обліку газу з боку споживача, повідомляє прес-служба компанії.

Впродовж шести місяців цього року майже 47% (7815) повірених лічильників ДП "Вінницястандартметрологія" визнало непридатними до подальшого використання через невідповідність вимірювальним характеристикам. Зазначається, що із 9,5 тисяч несправних лічильників із початку року після повірки відремонтувати вдалося лише 19,8% або майже 1600 лічильників.

Якщо за результатами перевірки в лічильнику не виявлено жодних порушень, то прилад вважається справним і повертається споживачу у термін, який не перевищує двох місяців із моменту демонтажу лічильника.

"За 6 місяців цього року працівниками "Вінницястандартметрології" було виявлено 13 випадків втручання у роботу лічильників, в тому числі, з метою зниження показань приладів обліку газу. У разі встановлення таких фактів, абонент буде оплачує вартість зняття-встановлення приладу обліку, його ремонт, вартість експертизи та повірки, а також відшкодувати збитки, завдані газорозподільному підприємству", - розповів головний метролог ПАТ "Вінницягаз" Микола Калюжний.