ua en ru

ПАТ "Рефма" подало позов про визнання банкрутом Балтійського заводу

Український виробник холодильного обладнання ПАТ "Рефма" подало позов до Арбітражного суду Санкт-Петербурга і Ленінградської області про визнання банкрутом ВАТ "Балтійський завод". Про це йдеться в матеріалах суду. У матеріалах суду також повідомляється, що третьою особою у справі виступає Міністерство промисловості і торгівлі РФ.
Нагадаємо, що прем'єр-міністр РФ Володимир Путін в грудні 2011 р. підтримав запропонований віце-прем'єром Дмитром Козаком план порятунку і розвитку ВАТ "Балтійський завод", який передбачає оголошення ВАТ банкрутом. Нагадаємо, на підприємстві раніше було створено нове ТОВ "Балтійський завод - Суднобудування", куди за планами і повинен бути виведений трудовий колектив і замовлення колишнього підприємства. Відзначимо, загальний борг підприємства на даний момент складає близько 15 млрд руб.
ПАТ "Мелітопольський завод холодильного машинобудування "Рефма" - науково-виробничий комплекс, що випускає холодильну техніку широкої номенклатури з переважанням складної продукції. Зокрема, підприємство також випускає суднове обладнання та продукцію військового призначення.
ВАТ "Балтійський завод" (Санкт-Петербург) - одне з найбільших підприємств суднобудівної галузі Росії. Компанія спеціалізується на будівництві криголамів і судів льодового класу (з ядерними енергетичними установками і дизельних), великотоннажних суден для перевезення різних вантажів і військових кораблів. Завод випускає широкий спектр виробів машинобудування, енергетичного обладнання. Є постачальником кольорового і сталевого лиття.