ua en ru

ПАТ "Київенерго" заявило про готовність до початку опалювального сезону в Києві

ПАТ "Київенерго" технологічно готове до підключення об'єктів соціальної та житлової сфери до опалення. Всього в поточному році в підготовку столичного енергокомплексу до опалювального сезону 2012-2013 компанія вклала більше 300 млн грн, повідомляє прес-служба компанії.

У повідомленні наголошується, що в рамках підготовки до осінньо-зимового періоду були проведені капітальні та поточні ремонти енергоблоків, котлів та іншого обладнання ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, станцій теплопостачання, котелень, теплопунктів. Проведено також гідравлічні випробування тепломереж, реконструкція та планові ремонти теплових та електричних мереж та інше.

Відремонтовані, зокрема, 5 енергоблоків, 622 водогрійних і парових котлів, 551 трансформаторна підстанція, а також близько 100 км повітряних ліній та 1 тис. 503 ділянки кабельних ліній.

Читайте також: Герега доручила створити контрольну комісію для вивчення роботи "Київенерго"

Також "Київенерго" здійснило заміну столичних тепломереж, збільшивши запланований на 2012 р. обсяг в 1,5 рази - з 50 до 75 км. Капітальні ремонти та реконструкція трубопроводів відбулися, в основному, в районах з найбільш зношеними тепломережами - на Борщагівці, Теремках, Подолі, Куренівці, Солом'янці, Троєщині, Нивках. Найбільш масштабні роботи здійснено на вул. Барбюса, проспекті Комарова та Залізничному шосе. Так, на цих ділянках були замінені відповідно 320 м, 700 м і 800 м трубопроводів діаметром від 600 до 1 тис. 200 мм.

Нагадаємо, 11 вересня через борги "Київенерго" перед "Нафтогазом" було повністю органічно постачання газу на ТЕЦ-6 ПАТ "Київенерго". Газопостачання було відновлено дещо пізніше в той же день. У зв'язку з обмеженням поставок газу, гаряче водопостачання було відключено на житлових масивах: Куликове Поле, Лісовий, Комсомольський, Водопарк, Троєщина, Вигурівщина, Оболонь, Мінський, Воскресенка, Кибальчича, частково Лівобережний та Микільська Слобідка та інших. 14 вересня 2012 р. ПАТ "Київенерго" перерахувало 669 млн 202 тис. 132 грн НАК "Нафтогаз України" як розрахунок за спожитий природний газ для виробництва теплової енергії для потреб населення. 1 жовтня 2012 р. "Київенерго" перерахувало "НафтогазУкраіни" ще 241 млн 492 тис. грн.

Читайте також: "Київенерго" перерахувало 241 млн грн "Нафтогазу" за спожитий природний газ