ua en ru

Палестинці засудили плани Ізраїлю побудувати поселення на західному березі Йордану

Палестинці засудили плани Ізраїлю побудувати поселення на західному березі Йордану Фото: Ізраїль планує будівництво на західному березі

Ізраїль вперше за 20 років вирішив розпочати будівництво на західному березі

Палестинці засудили плани Ізраїлю щодо будівництва нових поселень на Західному березі річки Йордан, закликавши втрутитися міжнародне співтовариство. Про це повідомляє BBC.

"Ізраїльський кабінет безпеки прийняв рішення побудувати поселення неподалік від палестинського міста Наблус - на окупованому Західному березі Йордану. В поселенні планують розмістити колишніх жителів Амони - невеликого селища в Самарії, який був примусово розселений за рішенням ізраїльського суду", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, близько 500 тис. євреїв живуть в 140 поселеннях, побудованих за час ізраїльської окупації Західного берега річки Йордан і Східного Єрусалиму, зайнятих Ізраїлем в ході Шестиденної війни 1967 року. Згідно з нормами міжнародного права, поселення вважаються незаконними.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Лізі арабських держав заявили про готовність відновити реалізацію мирного плану з метою припинення израильско-палестинського конфлікту. За підсумковим заявою одноденного саміту ЛАД в Йорданії, лідери арабських держав готові виконати конкретні терміни, щоб покласти край конфлікту.