ua en ru

Палата представників наступного тижня обговорить законопроект про продовження ліміту держборгу США на три місяці

Палата представників конгресу США наступного тижня обговорить законопроект про продовження ліміту державного боргу на три місяці. Про це сьогодні повідомив лідер республіканської більшості в палаті представників Ерік Кантор, передає Reuters.

"Наступного тижня ми внесемо законопроект про тимчасове продовження ліміту державного боргу на 3 місяці. Цей час дозволить палаті (представників) і сенату прийняти бюджет. Якщо сенату і палаті представників не вдасться прийняти бюджет до цього часу, то делегатам конгресу буде припинена виплата платні, оскільки вони не виконують свою роботу. Немає бюджету - немає грошей", - говориться в електронному посланні Кантора.

Позиція Кантора була підтримана його однопартійцем - спікером палати представників Джоном Бонером. Він заявив, що нижня палата конгресу планує змусити сенат ініціювати заходи зі скорочення державних витрат.

"Ми збираємося використовувати різні прийоми, які змусять сенат приєднатися до палати представників в справі економії витрат. Принцип простий: немає бюджету, немає ніяких виплат", - сказав Бонер.

Сенат не голосував по бюджету протягом останніх 4 років, тоді як конгрес покладався на надзвичайне законодавство для підтримки функціонування державних інститутів.

Читайте також: У США демократи вимагають відмінити стелю державного боргу