ua en ru

Палата громад Британії ухвалила аналогічний "списку Магнітського" закон

Палата громад Британії ухвалила аналогічний "списку Магнітського" закон Фото: у Великій Британії проголосували за "закон Магнітського"

Після ухвалення в Палаті лордів у іноземних чиновників, викритих у порушенні прав людини, зможуть вилучати нерухомість і заморожувати активи

Палата громад британського парламенту у вівторок, 20 лютого, проголосувала за законопроект, аналогічний ухваленому в США "списку Магнітського", який дасть змогу вилучати нерухомість і заморожувати активи іноземних чиновників, викритих у порушенні прав людини. Про це повідомляє BBC.

Автори законопроекту запропонували віднести до протизаконної поведінки чиновників їх участь у тортурах та інших порушеннях прав людини.

Заступник міністра внутрішніх справ Бен Уоллес зазначив, що під дію закону потраплять недобросовісні чиновники зі всього світу.

"Усі вони мають дороге майно у Лондоні, і думають, що вони недоторканні", - сказав він у своїй заяві.

Британія стане "ворожим середовищем" для корупціонерів

"Ми повинні зробити Велику Британію ворожим середовищем для тих, хто намагається приховати і використовувати доходи від злочинної діяльності і корупції на більш конкурентному міжнародному ринку, Британія просто не може собі дозволити бути притулком для брудних грошей", - підкреслив Уоллес.

Як повідомляється, законопроект було ухвалено одностайно і тепер його направлять у Палату лордів, після ухвалення якою він отримає статус закону.

Засновник фонду Hermitage Capital Уїльям Браудер, на який працював загиблий у російській в'язниці юрист Сергій Магнітський, назвав підсумки голосування справжнім тріумфом.

З його слів, закон після ухвалення вселить страх у серця нечистоплотних чиновників у Росії "та інших автократичних країнах".

Нагадаємо, 9 лютого Міністерство фінансів США ввело санкції проти чергових п'яти російських чиновників на підставі "списку Магнітського".