ua en ru

Пакистанські військові повернули індійській стороні вертоліт, який порушив повітряний простір країни

Пакистанські військові повернули індійській стороні вертоліт, який порушив повітряний простір країни, а також його екіпаж, повідомляє індійський телеканал NDTV.
Раніше повідомлялося, що індійський вертоліт залетів на територію Пакистану в районі регіону Скарду, в пакистанській частині Кашміру. У цьому регіоні регулярно проходять навчання військово-повітряних сил Пакистану.
Як наголошується в повідомленні NDTV, машина типу Aerospatiale SA 315B Lama, що належить індійській армійської авіації, залетіла на 20 км вглиб пакистанської території, після чого пакистанські служби протиповітряної оборони змусили її зробити посадку. На борту було четверо офіцерів індійської армії. Вони були арештовані.
Після переговорів військового керівництва двох країн індійській стороні повернули вертоліт і його екіпаж. За версією Індії, інцидент стався у зв'язку з поганими погодними умовами, через які пілоти вертольота відхилилися від курсу і помилково порушили повітряний простір Пакистану.
Індійська влада збирається провести допит всіх, хто знаходився на борту вертольота, що прилетів до Пакистану і перевірити збереження обладнання розміщеного на гвинтокрилій машині.