ua en ru

У Пакистані заблокували соцмережу TikTok

У Пакистані заблокували соцмережу TikTok Фото: TikTok (pixabay)
Автор: Юлия Струк

Пакистанський телекомунікаційний регулятор заявив про блокування китайської соцмережі і додатку TikTok. Регулятор заявив про неможливість відфільтрувати "аморальний та непристойний" контент.

Про це пише портал The Verge.

Вказано, що TikTok у Пакистані попереджали про необхідність фільтрування згаданого контенту. Регулятор звертає увагу, що соцмережа не дотрималася настанов, але він готовий переглянути заборону за умови модерації незаконного контенту.

Сервіс TikTok заявив, що прагне дотримуватися закону на ринках, де працює. У компанії сподіваються узгодити рішення задля відновлення функціонування соцмережі.

Слід зазначити, що цю заборону запровадили через кілька місяців після того, як сінгапурська платформа прямих трансляцій Bigo Live також була заблокована з тієї ж причини.

Крім того, і відеохостинг YouTube попередили про потребу фільтрування "вульгарності та ненависті".

Нагадаємо, наприкінці вересня Окружний суд США у Вашингтоні тимчасово заблокував указ президента Дональда Трампа про заборону на звантаження китайського додатку TikTok.

Як писало РБК-Україна, 19 вересня Трамп заявив, що схвалив операцію з придбання американського сегменту TikTok компаніями Oracle і Walmart.

Вперше американський лідер заговорив про можливість заборонити TikTok в кінці липня 2020 року. Тоді ж компанія Microsoft припинила переговори з китайською компанією ByteDance про покупку додатка TikTok.