ua en ru

Пакистан не проти, якщо в України буде рівновага з Індією в питаннях військово-технічної співпраці, - посол Пакистану в Україні

Пакистан абсолютно не проти, якщо в України буде стабільна рівновага з Індією в питаннях військово-технічної співпраці. Про це заявив посол Пакистану в Україні Ахмад Наваз Салім Мела в інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня. Україна".
"Це вибір України - з ким підтримувати стосунки, розвивати військово-технічну співпрацю", - відзначив посол. В той же час А.Мела нагадав, що зв'язки Києва і Ісламабаду розвивалися у військовій сфері задовго до того, як були відкриті наші посольства.
"Торік ми відкрили військовий аташат в нашому посольстві для подальшої військової співпраці між нашими країнами. У 2006 році був підписана угода про довготривалу співпрацю у військовій і оборонно-промисловій сферах, після чого військові створили робочу групу. Зараз ведуться переговори про подальший розвиток діяльності в цій сфері. Наприклад, ми пропонували, щоб в пакистанських військових коледжах навчалися українські офіцери. Сподіваємося, що Україна прийме нашу пропозицію, і українські студенти приїдуть до Пакистану. До речі, в українських вузах навчається близько чотирьохсот молодих пакистанців. А ось українців, наскільки я знаю, на жаль, ще немає в наших коледжах", - сказав посол Пакистану в Україні.