ua en ru

Пакистан має намір бойкотувати засідання щодо Афганістану

Пакистан заявив про намір бойкотувати засідання з питань Афганістану в знак протесту проти авіаудару, завданого американським безпілотником в четвер 17 березня, в результаті якого загинули 35 осіб. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Посол США в Ісламабаді Кемерон Мантера був викликаний в МЗС Пакистану, де йому повідомили про намір пакистанських властей не брати участь на засіданні, яке відбудеться 26 березня в Брюсселі за участю представників США та Афганістану.

Представники спецслужб у Пешаварі повідомляють, що в результаті бойової операції, яка проводилася в районі Північний Вазиристан на кордоні з Афганістаном, було вбито 12 талібів. За відомостями пакистанської влади, серед убитих є цивільні особи і поліцейські. Авіаудар був нанесений по місцевості, де знаходяться основні укриття талібів і бойовиків "Аль-Каїди".

Нагадаємо, що Північний Вазірістан є важливим опорним пунктом пакистанських талібів. За останні 2 роки США посилили військові удари по даному району. За неповною статистикою, з початку цього року безпілотні літаки США скоїли на північно-західні райони Пакистану 23 авіаудари, в результаті яких близько 200 чоловік загинули. Американські військові заявляють, що загиблі в основному є бойовиками, але місцеві жителі і офіційні особи заявляють, що гине велика кількість мирних жителів.