ua en ru

ОЗХЗ підтвердила висновки Британії про отруєння Скрипаля "Новачком"

ОЗХЗ підтвердила висновки Британії про отруєння Скрипаля "Новачком" Фото: ОЗХЗ (opcw.org)

Скрипалів отруїли в Британії

Організація по забороні хімічної зброї (ОЗХО) підтвердила висновки Британії про отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля і його дочки "Новачком". Про це повідомляє ВВС.

"Зразки, зібрані командою ОЗХЗ, підтверджують висновки Британії про природу токсину, який використовували в Солсбері", - йдеться в заяві організації.

Нагадаємо, раніше The Times з посиланням на британську розвідку повідомляло, що нервнопаралітичну речовину "Новачок", якою отруїли Скрипаля, розробили в лабораторії в закритому місті Шихан Саратовської області (Російська Федерація).

Зазначимо, 6 березня в Британії з отруєнням госпіталізували колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочку. Пізніше Британія заявила про причетність Росії до отруєння Скрипаля та через це прем'єр-міністр Британії Тереза Мей заявила про намір вислати з країни 23 російських дипломатів. Пізніше ряд країн підтримав позицію Британії і заявив про видворення російських дипломатів, у відповідь на це Росія прийняла дзеркальні заходи. При цьому в РФ причетність до отруєння заперечують.

Наразі дочку Скрипаля вже виписали з лікарні, сам Скрипаль ще перебуває на лікуванні.