ua en ru

Очікувані обсяги експорту зернових в 2010-2011 М.Р. складуть 27 млн т, - Присяжнюк

Очікувані обсяги експорту зернових в 2010-2011 маркетинговому році складуть 27 млн т. Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, передає прес-служба відомства.
"У поточному році ми очікуємо виробити понад 53 млн тонн зернових культур. Це один з найвищих показників виробництва за всю історію нашої держави. При такому рівні виробництва очікувані обсяги експорту зернових культур складуть близько 27 млн тонн", - повідомив Присяжнюк.
Він підкреслив, що в 2011 р. кожна п'ята тонна ячменю, кожна восьма тонна кукурудзи і кожна дванадцята тонна пшениці, які будуть продаватися в світі, будуть українського походження. Загалом, за його словами, за обсягами експорту пшениці у поточному році Україна посідатиме 8-ме місце в світі, по кукурудзі - 3-є місце, по ячменеві - 1-е місце.
За словами очільника Мінагрополітики, аграрна політика в Україні спрямована на те, щоб стабільно збільшувати обсяги валового виробництва зерна та його експорту на зовнішній ринок.
"Україна однозначно виступає за розширення співпраці із міжнародними організаціями ООН, світовими продовольчими організаціями, із зерноторговими компаніями, які працюють на світовому ринку зерна та зацікавлені у закупівлі зерна в Україні, щодо збільшення обсягів поставок на зовнішній ринок", - підкреслив Присяжнюк.

Нагадаємо, станом на 17 жовтня Україна експортувала на 21% менше зернових - 3,84 млн тонн.