ua en ru

Відповіді Грищенко по справі Тимошенко були ухильними, - Сухов

Відповіді свідка у справі екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, міністра закордонних справ Костянтина Грищенка були ухильні. Таку думку висловив захисник Тимошенко Юрій Сухов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми допитували Костянтина Івановича Грищенка. Він дипломат, і тому як дипломат він забув, що він знаходиться не на своїй дипломатичній роботі, не на міжнародних переговорах, а він знаходиться в суді. Тому він давав відповіді такі ж, як на міжнародних переговорах, тобто ухильні. Фактично він ні на одне поставлене запитання не дав відповіді. Допит закінчився тим, що він дійсно дав відповідь на питання, що він дійсно був заступником керівника Республіканської партії, у той час як головою цієї партії був пан Юрій Бойко. Більше ми ніяких конкретних відповідей по темі не почули", - сказав Сухов
Сухов зазначив, що "дуже дивно, що пан Грищенко суміщав дві посади - заступника секретаря Ради безпеки і посла України в РФ, при цьому не знаючи, які ціни і на яких умовах Україна і Росія вступали в газові переговори".
Раніше повідомлялося, що в ході сьогоднішнього допиту в суді Грищенко заявив, що при підписанні "газових угод" екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко порушила законодавство. Грищенко свідчив, що Тимошенко мала право підписувати міжнародні документи. Але, за його словами, є ще внутрішні правила в країні, згідно з якими прем'єр-міністр має право підписувати міжнародні документи, але, згідно Конституції, на основі колективного рішення Кабміну. Крім того, за свідченнями Грищенко МЗС і посольство України в Росії не приймало ніякої участі в переговорах про газові угоди.