ua en ru

Відповідальність за припинення подачі води в Армянську лежить на РФ, - МінТОТ

Відповідальність за припинення подачі води в Армянську лежить на РФ, - МінТОТ Фото: Вадим Черниш (УНІАН)

Черниш підкреслив, що РФ у Криму паразитує на українській сировині

Відповідальність за припинення подачі води в кримському Армянську лежить на Росії. Про це у ході брифінгу повідомив голова Міністерства з питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш.

Міністр заперечив, що ситуація в Армянську викликана припиненням подачі води з Кримського каналу.

Відповідальність за припинення подачі води в Армянську лежить на РФ, - МінТОТ

"РФ використовує "спойлер",що ситуація в Армянську викликана припиненням подачі води з Кримського каналу. Натомість вода на завод йде з так званого Сходницького водозбору і артезіанських свердловин. І те, що населення не отримує воду - відповідальність окупанта", - заявив Черниш.

Крім того, голова МінТОТ зазначив, що РФ у Криму паразитує на українській сировині, порушуючи норми міжнародного права та Конституції України.

Відповідальність за припинення подачі води в Армянську лежить на РФ, - МінТОТ

"РФ у Криму паразитує на українській сировині, порушуючи норми міжнародного права, Конституції України. На заводі "Кримський титан використовується газ, що частково йде з Одеського газового родовища, ільменіт, що всупереч санкційному режиму йде з підконтрольної території. Все це надра, що належать народу України", - підкреслив він.

Нагадаємо, замміністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак заявив, що відновлення подачі води до Криму можливо після визнання Російською Федерацією факту окупації українського півострова.

Як писало РБК-Україна, раніше в МінВОТ заявили, що немає потреби в евакуації населення з Херсонської області у зв'язку з викидами на півночі Криму.