ua en ru

Відповідь Кличка по Фірташу передадуть в австрійський суд, - нардеп

Відповідь Кличка по Фірташу передадуть в австрійський суд, - нардеп Фото: Дмитро Фірташ

Кличко стверджує, що його партія ніколи не фінансувалася Фірташем

Відповідь мера Києва Віталія Кличка на запит нардепа від "Блоку Петра Порошенко" Мустафи Найєма щодо фінансування його політсили бізнесменом Дмитром Фірташем передадуть австрійським судовим органам і, ймовірно, ляже в основу апеляції на відмову суду в екстрадиції бізнесмена в США. Про це Найєм повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Віталій Кличко відповів на мій запит щодо показань Дмитра Фірташа в суді Відня. Мер Києва стверджує, що не має жодних зобов'язань перед бізнесменом, не підписувала з ним жодних документів і ні він сам, ні його політична партія не фінансувалася ні самим паном Фірташем, ні афілійованими з нею структурами. Фактично це означає, що під час суду у Відні Дмитро Фірташ збрехав під присягою. І якщо я правильно все розумію, цей факт може значно ускладнити перебування бізнесмена в Австрії", - написав нардеп.

Найєм повідомив, що найближчим часом підрозділ по кримінальних справах Департаменту юстиції США оскаржить рішення Вищого земельного суду Відня про відмову в екстрадиції Дмитра Фірташа.

"Відповідь Віталія Кличка буде перекладено на німецьку мову і після юридичного завірення передано судовим органам Австрії. Впевнений, цей документ має бути розглянутий під час повторного судового засідання і лягти в основу рішення по апеляції Департаменту юстиції США. У разі, якщо Дмитро Фірташ буде заперечувати слова Віталія Кличка, йому доведеться пред'явити суду і громадськості документальне підтвердження своїх слів", - підкреслив нардеп.

Виталий Кличко ответил на мой запрос относительно показаний Дмитрия Фирташа в суде Вены. Мэр Киева утверждает, что не им...

Posted by Mustafa Nayyem on 10 Май 2015 г.

Нагадаємо, 30 квітня Земельний суд Відня у кримінальних справах відхилив запит США про екстрадицію Фірташа.

Пізніше австрійська прокуратура заявила, що подаватиме апеляцію на дане рішення.