ua en ru

Відставку Кабміну розглянуть не раніше грудня, - БПП

Відставку Кабміну розглянуть не раніше грудня, - БПП Фото: Ігор Кононенко

Діючий уряд має імунітет до грудня

Питання про відставку Кабінету міністрів України може бути розглянутий Верховною Радою не раніше грудня 2015 р. Про це сьогодні в кулуарах Ради журналістам заявив заступник фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас уряд має імунітет до грудня тому, що ми проголосували програму уряду. Це питання (відставки уряду, - ред.) може стати в порядок денний і парламент буде розглядати і буде визначатися. Якщо буде ініційована відставка уряду, ми будемо визначатися в залі",- заявив Кононенко.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України прийняла рішення про відставку віце-прем'єр-міністра Валерія Вощевського. За відповідне рішення проголосували 234 народних депутата з 226 необхідних.

Крім того, під час ранкового засідання Рада не змогла відправити у відставку міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі. Депутати тричі голосували за відставку Квіташвілі, але змогли набрати лише 170, 222 та 220 голосів відповідно.

"Я не прийшов сюди триматися за крісло. Я не прийшов сюди робити кар'єру. І я бачу, що з цим комітетом (парламентським комітетом з питань охорони здоров'я - ред.) я просто не можу працювати", - сказав Квіташвілі під час своєї промови в парламенті.