ua en ru

Відставка міністра оборони Британії пов'язана з інтригами у кабміні

Відставка міністра оборони Британії пов'язана з інтригами у кабміні Фото: Великобританія

Відставки Фэлонна домоглася лідер Палати громад і прихильниця Brexit Андреа Лідсом

Причиною відставки міністра оборони Великобританії Майкла Феллона стала інтрига в кабінеті міністрів. Про це повідомляє газета The Telegraph.

За версією видання, відставки Феллона домоглася лідер Палати громад Андреа Лідсом, яка дізналася, що глава оборонного відомства намірився від неї позбутися. Зазначається, Феллон вважав, що при проведенні кадрових перестановок у кабміні слід звільнити переконаних прихильників Brexit, в число яких потрапила і Лідсом.

На думку Феллона, вони могли влаштувати саботаж при розгляді парламентом підсумкової угоди з Brexit з владою ЄС, яке передбачало б поступки Брюсселю. Однак Лідсом встигла першою потрапити на прийом до прем'єр-міністра Терези Мей і нанести упереджувальний удар.

"Це був самозахист з її боку, і вона повністю знищила Фэллона. Вона завдала йому удар в спину, щоб переконатися, що його не зможуть звільнити, тому що ніхто не збирається звільняти інформатора", - повідомив газеті неназваний високопоставлений член уряду.

Разом з тим сам Майкл Феллон пояснив свою відставку невідповідністю поведінковим стандартам.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Великобританії новим главою Міністерства оборони став представник консервативної партії Гевін Вільямсон.