ua en ru

Відставка Гонтарєвої: Bloomberg з'ясував, кого глава НБУ хотіла б бачити своїм наступником

Відставка Гонтарєвої: Bloomberg з'ясував, кого глава НБУ хотіла б бачити своїм наступником Фото: Валерія Гонтарєва

Ним може стати один з топ-менеджерів банківської системи

На тлі чуток про відставку голови Національного банку України Валерії Гонтарєвої агентство Bloomberg зробив припущення про те, кого б хотіла бачити своїм наступником глава НБУ. Про це йдеться в публікації агентства.

Як повідомляється, на думку Bloomberg , Гонтарєва бачить своїм наступником голову правління Райффайзен банку Аваль Володимира Лавренчука або старшого радника Альфа-банку " Романа Шпека

Агентство спробувало взяти коментар у цих осіб. Шпек заявив, що не має наміру змінювати місце роботи, а Лавренчук констатував, що необхідні "консолідація навколо політики НБУ", яку, за словами банкіра, багато професійних людей "вважають безальтернативним", а також "підтримка керівництва НБУ, яке цю політику успішно впроваджує, знає і вміє".

"Упевнений, що політичні сили, влада і суспільство повинні припинити популізм навколо керівництва Національного банку і повинні забезпечити стабільність його роботи. Зміна стратегії - це невизначеність для інвесторів і бізнесу, негативні очікування будуть шкодити інвестицій і фінансування", - додав глава правління Райффайзен Банку Аваль.

Нагадаємо, стало відомо, хто може зайняти посаду голови НБУ.