ua en ru

Відставка Деканоїдзе: подробиці

Відставка Деканоїдзе: подробиці Фото: Деканоїдзе йде у відставку ("УНІАН")

Про відставку Деканоїдзе заявила сьогодні, 14 листопада

Відставка Деканоїдзе стала результатом браку повноважень для різких змін у правоохоронних органах. Про це сама голова Національної поліції заявила сьогодні, 14 листопада. Тепер тимчасово виконувати обов'язки глави органу буде зам Деконаидзе Троян Вадим.

Деканоїдзе не вистачило повноважень для реформування системи

Оголошуючи про свою відставку, Деканоїдзе заявила, що її повноважень і свободи було недостатньо для різких змін правоохоронної системи.

"Мої повноваження і свобода не були достатніми для різких змін, моя функція виконана і в зв'язку з цим я заявляю про свою відставку", - заявила Деканоїдзе.

У той же час, на її думку, вона стала першим в історії України цивільним і політично незалежною особою, що очолив правоохоронний орган.

Також Деканоїдзе зазначила, що вперше в історії існування правоохоронної системи України, вдалося провести переатестацію кадрів. Однак вона визнала, що звільнити відомство від корупції керівництву Нацполиции не вдалося.

Нацполицию тимчасово очолить Троян

Після відставки Деканоїдзе Національну поліцію тимчасово очолить її заступник Вадим Троян.

У той же час, Хатія Деканоїдзе заявила про те, що не вважає Трояна політично незалежним кандидатом. Новим главою відомства вона його не бачить.

"Я не бачу, що Вадим Троян - це політично незаангажована людина, так що я особисто, як Хатія Деканоїдзе, громадянка України, не бачу його новим головою", - додала Деканоїдзе.

Деканоїдзе заявила про втручання політиків

Хатія Деканоїдзе заявила про те, що політики не повинні втручатися в роботу правоохоронної системи, в тому числі не повинні мати відношення до призначень в правоохоронних органах.

"Я не виносила сміття з хати, я державна людина, але вважаю своїм обов'язком звернутися до політиків і чиновників на всіх рівнях, починаючи від народних депутатів і закінчуючи самими високими кабінетами, з проханням і навіть вимогою відмовитися від втручання в роботу Національної поліції", - заявила Деканоїдзе.