ua en ru

СЦКК: за тиждень бойовики випустили по ЗСУ майже 800 снарядів з важкої зброї

СЦКК: за тиждень бойовики випустили по ЗСУ майже 800 снарядів з важкої зброї Фото: осколок від міни

Загалом було здійснено 136 обстрілів із важкого озброєння

За минулий тиждень, починаючи з 18 березня і по сьогодні, з непідконтрольної українській владі території окремих районів Донецької і Луганської областей бойовики 136 разів застосовували по підрозділах сил АТО важке озброєння. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

За даними офіцерів-спостерігачів української сторони СЦКК, які знаходяться у безпосередній близькості від лінії зіткнення сторін, впродовж тижня бойовики НЗФ випустили у бік сил АТО 779 снарядів та мін, а саме 24 снаряди із танка, 22 - з артилерійських систем калібру 152 мм і 122 мм, 231 міну калібру 120 мм та 502 - калібру 82 мм.

При цьому зазначено, що найскладнішою ситуація у зоні АТО протягом минулого тижня була й надалі залишається в Авдіївці у районі так званої "Промзони".

Окрім того, заборонену Мінськими угодами зброю бойовики НЗФ активно застосовували по підрозділах Збройних Сил України неподалік населених пунктів Зайцеве (144 міни), Луганське (107 мін), Опитне (57 мін) та Піски (52 міни).

Нагадаємо, протягом минулої доби бойовики 39 разів вели вогонь по українських позиціях, використовуючи міномети 120 мм та 82 мм калібрів, озброєння БМП, ручні та автоматичні гранатомети, кулемети великого калібру, а також стрілецьку зброю.