ua en ru

Оцінку діям опозиційних політиків повинні дати кияни, - Герега

Секретар Київради Галина Герега заявила, що зрив сесії буде мати серйозні соціальні наслідки. Про це вона сказала журналістам після закриття сесії.

"Ви знаєте, що сьогодні Київрада повинна була вирішити дуже важливі питання: виділити кошти на зарплати і надбавки працівникам бюджетної сфери, транспортникам. Пленарне засідання було скликане на законних підставах, у зв'язку з терміновістю і невідкладністю рішень, які були заплановані до прийняття. Ми були впевнені, що всі політичні сили розуміють необхідність прийняття цих рішень і не будуть шкодити киянам, блокуючи засідання Київради. Однак вони на догоду власним політичним інтересам вирішили силовими методами зірвати пленарне засідання, від якого залежить доля сотень тисяч киян", - заявила Галина Герега.

Говорячи про наслідки неприйняття рішень, які входили до порядку денного, Герега назвала їх "дуже серйозними".

"Такі дії опозиції будуть мати дуже серйозні соціальні наслідки для нашого міста. Працівники транспортної сфери залишаться без грошей, вчителі, медики, соціально незахищені верстви населення - без надбавок. Це та ціна, яку доведеться заплатити киянам за популізм представників опозиції. Нехай кияни самі дадуть оцінку таким діям політиків", - сказала вона.

Коментуючи своє рішення достроково закрити сесію, секретар Київради пояснила його наміром "уникнути силових протистоянь і убезпечити депутатів Київради та журналістів від силового впливу".

Як повідомлялося, позачергова сесія Київради повинна була пройти 24 грудня у приміщенні Солом'янської райдержадміністрації. На порядку денному стояло лише кілька питань. Більшість стосувалася перерозподілу бюджетних коштів на соціальні потреби. Однак після відкриття сесії в зал засідань вдерлася, виламавши двері, група народних депутатів на чолі з Олександром Бригинцем (ВО "Батьківщина") та Ігорем Мірошниченко (ВО "Свобода") і заблокувала трибуну. Герега змушена була закрити засідання.