ua en ru

Отруєння Скрипаля: Франція підтримає рішення Лондона про заходи проти РФ

Отруєння Скрипаля: Франція підтримає рішення Лондона про заходи проти РФ Фото: Макрон і Мей (flickr.com/number10gov)

Франція солідарна з Британією, що за отруєнням екс-розвідника стоїть Росія

Франція солідарна з Британією, що за отруєнням Сергія Скрипаля стоїть Росія, і підтримає рішення Лондона про заходи проти Москви. Про це повідомила прес-служба президента Франції Еммануеля Макрона, передає Reuters.

"З початку тижня Сполучене Королівство детально інформувало Францію про докази, зібрані британськими слідчими, які свідчать про те, що Росія несе відповідальність за цей напад", - йдеться у заяві офісу Макрона, опублікованому після телефонної розмови між ним і прем'єр-міністром Британії Терезою Мей.

На відміну від президента США Дональда Трампа і канцлера Німеччини Ангели Меркель, Макрон та інші представники Франції раніше прямо не звинувачували Росію в нападі на екс-розвідника.

Представник французького уряду Бенджамін Гриво заявив у середу, що для Парижа було занадто рано вирішувати, чи слід вживати заходів, і що рішення буде ухвалено тільки після того, як буде доведена вина Росії.

Британські ЗМІ відразу гостро відреагували на це. Газета Times присвятила даними коментарям і позиції Франції першу смугу у четвер, 15 березня.

"Президент і прем'єр-міністр домовилися про важливість об'єднаної європейського та трансатлантичного відповіді на цю подію", - зазначила прес-служба.

Нагадаємо, 14 березня прем'єр-міністр Великобританії заявила про вислання 23 російських дипломатів з країни після звинувачень на адресу Росії в причетності до отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля.