ua en ru

Отруєння в Ізмаїлі: один із працівників кафе хворів сальмонельозом

Отруєння в Ізмаїлі: один із працівників кафе хворів сальмонельозом Фото: один із шаурмістів виявився хворим на сальмонельоз

Сальмонелу виявили на інвентарі кафе фаст-фуду

Один із працівників кафе, в якому отруїлися шаурмою жителі Ізмаїла (Одеська область), був хворий на сальмонельоз. Про це повідомляє місцеве видання "Траса Е-95".

Зазначено, що до такого висновку дійшли фахівці на основі мікробіологічного дослідження проб, відібраних у кафе "Шаурма" (First Food) в Ізмаїлі: сальмонелу виявили на інвентарі, а один із шаурмістів виявився хворим на сальмонельоз.

Чоловік, судячи за результатами аналізів, був хворий уже 18 і 19 липня, коли і стали надходити в інфекційну лікарню перші постраждалі.

Захворіли на сальмонельоз і дві барісти, що працювали в сусідній кав'ярні "Собеседник", що належала тому ж господареві, що і кафе "Шаурма". Дівчат пригостили хот-догом.


Як повідомив в. о. начальника управління Держслужби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів в Ізмаїльському районі Михайло Бубновський, у ході лабораторних досліджень із десяти відібраних змивів із обладнання та інвентарю, у восьми виявлено кишкову паличку, а в одному - кишкова паличка і Salmonella blegdam.

Що стосується продуктів, із яких також були відібрані проби (яйце куряче, сир, гриби смажені, м'ясо для шаурми, салат зі свіжої капусти, картопля смажена, салат із моркви, вода водопровідна), то всі вони виявилися чистими.

"Оскільки сальмонела передається тільки орально-фекальним шляхом, то можна припустити, що джерелом зараження хворих, які вживали шаурму 18 і 19 липня, стала хвора людина або носій цієї небезпечної інфекції, або ж заражений інвентар", - повідомив Бубновський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кількість постраждалих від спалаху сальмонельозу через отруєння шаурмою в Ізмаїлі Одеської області зросла до 86 осіб.