ua en ru

Поліція відкрила справу за фактом масового отруєння шаурмою в Ізмаїлі

Поліція відкрила справу за фактом масового отруєння шаурмою в Ізмаїлі Фото: поліція

Кількість осіб, які отруїлися, складає 70 чоловік, з них 13 дітей

Поліція порушила кримінальне провадження за фактом масового отруєння шаурмою в Ізмаїлі (Одеська область). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції в Одеській області.

"Станом на 12:00 21 липня кількість постраждалих внаслідок отруєння шаурмою зросла до 70 чоловік, з них 13 дітей. Інформація про подію зареєстровано у Єдиному реєстрі досудових розслідувань. Встановлюються всі обставини і причини події...За даним фактом порушено кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань та масових отруєнь) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.


Як наголошується, 20 липня о 17:05 до чергової частини міського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що в інфекційну лікарню міста Ізмаїл за лікарською допомогою з симптомами харчової токсикоінфекції та гострої кишкової інфекції звернулася 41 людина, з яких 9 дітей і дорослих 32. Було встановлено, що всі госпіталізовані громадяни купили в одному із закладів міста шаурму.

"В даний час проводиться перевірка закладів з продажу шаурми, пиріжків, хот-догів і соків фреш. Призначені необхідні експертизи. За їх результатами буде встановлена причина отруєння людей, яка викликала кишкову інфекцію. Досудове слідство триває", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що протягом 16-27 червня в Ізмаїльську районну лікарню з попереднім діагнозом - гострий гастроентероколіт звернулося 757 осіб (з них 439 дітей) місцевих жителів р. Ізмаїл та с. Броска Ізмаїльського району Одеської області.