ua en ru

Конвоїра, який відпустив шлюбного афериста з-під варти, оштрафували на 25,5 тис. гривень

Конвоїра, який відпустив шлюбного афериста з-під варти, оштрафували на 25,5 тис. гривень Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Конвоїр пішов на угоду зі слідством

Суд оштрафував начальника конвою відділення конвойної служби ізолятору тимчасового тримання №5 ГУНП у Полтавській області, який за одну тисячу гривень допустив втечу шлюбного афериста з-під варти, на 25,5 тисяч гривень. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на "Судовий репортер".

Так, вирок суду від 25 вересня свідчить, що начальник конвойної служби уклав з прокурором угоду про визнання винуватості.

"Сторони дійшли згоди про покарання у вигляді 25,5 тисяч грн штрафу з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах на строк два роки", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, у червні прокуратура Києва затримала і оголосила підозру конвоїру, який допоміг підозрюваному втекти з-під варти. Вказаний поліцейський, в обов'язки якого входить конвоювання заарештованих, допоміг втекти 32-річному уродженцю Республіки Молдова Олександру Бурлаку з-під варти.

Згідно з інформацією правоохоронців, зловмисник є шлюбним аферистом, він знайомився з жінками і обманював їх: у сім'ї однієї потерпілої він виманив 60 тисяч доларів.

Як писало РБК-Україна, співробітники поліції Києва затримали шахрая, який 23 червня втік з-під варти. Він буде нести відповідальність не тільки за шахрайські дії, але і за втечу під час конвоювання.