ua en ru

Відкрито справу за фактом вчорашнього вибуху на Рівненському полігоні

Відкрито справу за фактом вчорашнього вибуху на Рівненському полігоні Ілюстративне фото (turchynov.com)

Військова прокуратура встановлює обставини вибуху на Рівненському полігоні

Військова прокуратура встановлює обставини вибуху на Рівненському полігоні, в результаті чого поранення отримав один військовий. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прокуратуру Західного регіону.

На даний момент проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом недбалого ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду.

Встановлено, що 20 листопада близько 12:00 на території Рівненського загальновійськового полігону під час навчальних стрільб розірвався артилерійський снаряд поблизу групи військовослужбовців, які в той момент тимчасово зупинилися з військовою технікою.

В результаті вибуху 19-річний солдат отримав тілесні ушкодження у вигляді вогнепального осколкового поранення плеча. Постраждалий доставлений в лікарню, де його прооперували. Стан здоров'я солдата задовільний, загрози життю немає.

Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України здійснює Костопільський відділ поліції Головного управління Національної поліції у Рівненській області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Рівненському полігоні 20 листопада стався вибух, в результаті якого поранення отримав один військовий.

У липні поточного року розрив міномета на військовому полігоні стався в Рівненській області. В результаті загинули троє військових, ще дев'ять військових отримали поранення.