ua en ru

Відкриття першої черги реконструкції архівного комплексу в Києві вартістю 800 млн грн повинне відбутися до листопада 2011 року, - Укрдержархів

Відкриття першої черги реконструкції і розбудови архівного комплексу в Києві (Солом'янська площа, 24) повинне відбутися до листопада 2011 року. Про це РБК-Україна повідомила голова Державної архівної служби України Ольга Гінзбург.

"Там, де раніше в 70-ті роки в радянські часи був побудований державний архів органів влади, сьогодні будується нове приміщення. Цей проект називається реконструкція і розбудова архівного комплексу. В розбудову входить побудова двох п'ятнадцятиповерхових будівель і центральної триповерхової будівлі, що буде між ними, де будуть зали-читальні плюс реконструкція решти приміщень, які знаходяться в самому комплексі. Спробуємо відкриття (першої черги) провести до листопада цього року. А у 2014 році ми повинні у перші половині здати цей об'єкт", - сказала Гінзбург.

За її словами, першу чергу об'єкту планували урочисто відкрити до Дня незалежності, але не вистачило коштів."Вартість цього об'єкту на 2006 рік була близько 280 млн грн, сьогодні вона складає десь 800 млн грн, а ми отримали загалом близько 100 млн грн. Така висока вартість в основному за рахунок начинки - дуже дороге електронне обладнання... Планувалось об'єкт завершити у цьому році, але в нас була криза, фінансування було призупинене. Зараз Президент абсолютно чітко дав мені зрозуміти: я тебе почув, будемо будувати. Нам дали спочатку 20 млн грн, потім ще 15 млн грн....Ми хотіли до Дня незалежності (здати першу чергу), але, на жаль, нам не дали коштів. Нам треба було 47 (млн грн), і ми не встигли", - зазначила Гінзбург.